Matematik

vækstmodeller

17. december 2011 af ChristinaVestergaard (Slettet) - Niveau: A-niveau

Halløj 

Jeg er ved at skrive min SRP, hvor jeg skal:

Gør kort rede for løsningerne til differentialligningerne y’=k og y’ = k*y

Jeg ved at 

 y’ = k   -  er en konstantvækst. Denne f(x) vil være en vandret linje gennem grafen.


f’(x) = y’ = k · y   -   funktionen er proportional. Væksthastigheden afhænger af hvor stor x-værdien er i forvejen.

 

Desuden ved jeg at:

Den fuldstændige løsning til differentialligning y’ = k · y    er    y = c · e^kt,
hvor c er en vilkårlig konstant.

og så er læsningen til den anden vel:

y' = k    y = k

 

Hvad skal jeg mere komme ind på?


Skriv et svar til: vækstmodeller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.