Matematik

DIFF...

17. december 2011 af ahmed1111 (Slettet)

(ax_i+b-y_i )^2=a^2 x_i^2+( b-y_i )^2+2ax_i*(b-y_i) nogen den kan diff. denne her ?????


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at skrive det på en mere overskuelig måde. Benyt redigeringsfaciliteterne her i tesktboksen. Formuler, hvad det hele går ud på.

Der står vel

(a·xi + b - yi)2 = a2·xi2 + (b-yi)2 + 2a·(b-yi)

Hvad søger du hjælp med?


Svar #2
18. december 2011 af ahmed1111 (Slettet)

sorry skriver ikke så tit herind.. nemlig
men jeg skal bruge det til bevise den mindste kvadraters metode... hvor jeg skal diff. overstående for komme videre til det næste, men jeg ved ikke hvordan jeg skal diff.. det ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det drejer sig om at finde det globale minimum for funktionen

S(a,b) = Σni=1 (axi + b - yi)2

hvilket jo også fremgår af din anden tråd om lineær regression.

Man skal således løse ligningssystemet

∂S/∂a = 0 , ∂S/∂b = 0 , dvs

a·Σni=1 xi2 + b·Σni=1 xi  =  Σni=1 yi·xi

a·Σni=1 xi + b·Σni=1 1  =  Σni=1 yi

der jo er et simpelt lineært ligningssystem i a og b.


Svar #4
18. december 2011 af ahmed1111 (Slettet)

tak !
kan jeg du ikke lige kigge mit bevis igennem om jeg nu også har gjort det rigtigt..
Hvis jeg kunne vedhæfte den i et nyr spørgsmål
kunne du så ikke være rigtig sød og bare lige hurtig tjekke den igennem

 


Skriv et svar til: DIFF...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.