Matematik

Maksima

18. december 2011 af DRWHO (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, har et problem, som jeg håber I kan hjælpe mig lidt med.

Jeg har funktionen f f(x)=2-4*x+√x.

Jeg har skitseret denne funktion, og jeg har beregnet, at der er maksimum i x = 1/64, MEN spørgsmålet lyder så:

Argumenter for hvorfor der ikke er andre maksima?

Kan I hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2011 af peter lind

Find f'(x) og løs ligningen f'(x) = 0 samt kontroller at der ikke er lokalt maksimum for x=0


Svar #2
18. december 2011 af DRWHO (Slettet)

Jeg har beregnet f'(x) = 0, og jeg kan godt se, at der kun er et maksimum, men hvordan kan jeg argumentere for, at der ikke er flere ved kun at kigge på funktionsforskriften?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2011 af peter lind

Du kan ikke vises det ved blot at bruge funktionsforskriften. Ved at løse ligningen f'(x) = 0 finder du mulige indre punkter som er maksimum. Dem undersøger man så for at finde ud af hvilken, der kan være tale om. Når man har gjort det har man fundet alle lokal maksima i det indre af definitionsmængden. Desuden er der mulighed for at der er lokalt maksima på randen. I dette tilfælde er randen x=0, så den skal du også teste.


Svar #4
18. december 2011 af DRWHO (Slettet)

Ok, mange tak!


Skriv et svar til: Maksima

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.