Matematik

f(x)=x^2+5x

18. december 2011 af Thezzen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle der kan give mig en forklaring på hvordan man udregner dette:

en funktion f er givet ved f(x)=x2+5x

bestem f '(x) og bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(4,f(4)))

ekstra hjælp: At bestemme en ligning for tangenten i punktet P(4,f(4)) betyder at man skal beregne tangentligningen i det punkt hvor x=4.

tak på forhånd..


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. december 2011 af peter lind

Beregning af f'(x): Brug (xn)' = n*xn-1

Tangentligning i (x0, f(x0)): y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Svar #2
18. december 2011 af Thezzen (Slettet)

kan det passe at det bliver

y=13x-16


Skriv et svar til: f(x)=x^2+5x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.