Studér i udlandet

Semester i udlandet (Georgien)

18. december 2011 af Walleh

Hej

Jeg går i 3g, og skal til at finde ud af hvor jeg skal læse (noget inde for kemi).
Et absolut must er, at der er god mulighed for at tage semestre i udlandet, og det gør de jo også næsten alle sammen... Så mere specifikt kunne jeg godt tænke mig om det var muligt at tage et semester i Georgien? På de fleste universiteters sider står der ikke meget specifikt hvilke lande man kan komme til, og jeg ved slet ikke om Georgiens universiteter samarbejder internationalt på den måde, men jeg er heller ikke sikker på hvor man kan finde ud af sådan noget?

Nogen der ved hvordan man kan finde ud af den slags?


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. december 2011 af Riri (Slettet)

Du skal tjekke de forskellige universiteters internationale kontor for info, enten ved at finde oversigter over samarbejdspartnere eller ved at tage kontakt til medarbejderne hos internationalt kontor - det synes jeg du skal gøre under alle omstændigheder, da de kan sidde inde med information der ikke er at finde på hjemmesiden.

Jeg har fundet følgende links til samarbejdspartnere ved enkelte danske universiteter:

DTU (fra 2010-2011): http://www.dtu.dk/upload/administrationen%20-%20101/internationalt_samarbejde/partner_universities_2010_2011_new.rtf

AAU: http://internationaltkontor.aau.dk/studieophold/samarbejdsaftaler

På AU kan du kigge på følgende hjemmeside for at finde ud af mere: http://studerende.au.dk/rejsud/studier/

Desværre ser det ikke ud til at der er samarbejdsaftaler med Georgien på hverken DTU eller AAU, men så findes der jo mulighed for at komme på udlandsophold udenfor samarbejdsaftalerne, det kræver bare noget mere initiativ fra din side.

Jeg synes dog det er synd, hvis du udelukkende vælger universitet efter at du kan komme til Georgien som en del af dit studie. Det er trods alt en begrænset del af studiet som går med udlandsophold, så se mere på hvad de ellers tilbyder på universitetet (studieform bl.a.) og vælg ud fra det. Og så kan du jo prøve enten at finde et universitet i et andet land som de har samarbejdsaftaler med, eller allerede fra første semester selv tage kontakt til det/de universiteter i Georgien som du mener er relevante at studere ved.

Held og lykke med studievalget og jagten på et udlandsophold. Jeg er selv afsted lige nu, og kan klart anbefale at tage et ophold på et udenlandsk universitet.


Svar #2
19. december 2011 af Walleh

Ok, mange tak for links og info, nu har jeg noget at starte ud fra :) Jeg kan jo ihvertfald til åbent hus stille nogle spørgsmål omkring udenlandsophold uden for samarbejdeaftaler.

Bare rolig, jeg havde ikke kun tænkt mig at gå efter om man kunne komme til georgien eller ej, men mange af de universiteter jeg kigger på, syntes jeg alligevel at det står lige mht. til plusser og minusser for at gå der :b Og så er det klart at jeg vil fortrække et hvor der er sådanne muligheder.

Jeg står mest imellem KU eller DTU, og også med dette kan det vippe begge veje: DTU har et langt større budget, og derfor vil jeg tro at de er mere villige til at yde lidt ekstra, som f.eks at arrengerere et semester i udlandet til et anderledes land. På den anden side, er de mere strikse med, at man skal have læst på et højt niveau for at kunne læse hos dem (f.eks er der ret få bachelors fra andre universiteter end DTU, som giver adgang til deres kandidater, og så skal man helst supplerer), så man kunne frygte at de ikke ville godtage et semester fra Georgien.

De har et universitet der hedder Georgian Technical University, men det er et stats-universistet, og jeg har hørt at de ikke skulle være så gode... Jeg ved bare ikke hvor man slå sådan nogle ratings op?
Inde på UG f.eks kan man se at denne her uddannelse er ratet til 7 ud af 8, så hvis man skal have et semester et andet sted, skal det også være en 7'er...


Skriv et svar til: Semester i udlandet (Georgien)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.