Matematik
Eksamen, 1-årigt højniveau
12. juni 2005 af
Sabrina (Slettet)
Kan nogen give en uddybende beskrivelse af, hvordan eksamen foregår i matematik 1-årigt højniveau?
Jeg ved at man trækker et spørgsmål, fx at man skal bevise løsningen til differentialligningen dy/dx=h(x)*g(y). Det tager nok cirka halvdelen af tiden. Derefter har min lærer sagt, at man enten kan lave yderligere beviser (han kan dog ikke finde på at spørge ind til andre) eller vise eksempler (det trækker eftersigende ikke ned, hvis man ikke selv har nogen eksempler, men får ham til at komme med dem?). Ved I, hvad der tæller mest (beviser eller eksempler - måske en kombination)?
Jeg ved at man trækker et spørgsmål, fx at man skal bevise løsningen til differentialligningen dy/dx=h(x)*g(y). Det tager nok cirka halvdelen af tiden. Derefter har min lærer sagt, at man enten kan lave yderligere beviser (han kan dog ikke finde på at spørge ind til andre) eller vise eksempler (det trækker eftersigende ikke ned, hvis man ikke selv har nogen eksempler, men får ham til at komme med dem?). Ved I, hvad der tæller mest (beviser eller eksempler - måske en kombination)?
Svar #1
12. juni 2005 af Sputnik (Slettet)
Tror at det er en god idé at vise en masse beviser, da det viser din forståelse for emnet...
Jeg har selv haft mat. på højt niveau i 1 år, og vi lavede sådan en prøve-eksamen... Der sagde vores lærer at hun ikke gad se en hel masse eksempler, men derfor tror jeg det er godt at have et par stykker med alligevel..
Held og lykke!!
Jeg har selv haft mat. på højt niveau i 1 år, og vi lavede sådan en prøve-eksamen... Der sagde vores lærer at hun ikke gad se en hel masse eksempler, men derfor tror jeg det er godt at have et par stykker med alligevel..
Held og lykke!!
Svar #2
12. juni 2005 af Sabrina (Slettet)
Tak Sputnik :)
Det er bare, hvis man fx kommer op i at skulle bevise en differentialligning. Der vil det jo typisk tage lang tid at vise et eksempel. Er lidt i tvivl om, hvordan man skal prioritere sin tid.
Min lærer siger, at når man har udtømt sit underemne (fx dy/dx=h(x)*g(y)) kan man bevæge sig rundt i overemnet, men er underemnet udtømt, hvis man 'bare' beviser løsningen til diff. ligningen?
Det er bare, hvis man fx kommer op i at skulle bevise en differentialligning. Der vil det jo typisk tage lang tid at vise et eksempel. Er lidt i tvivl om, hvordan man skal prioritere sin tid.
Min lærer siger, at når man har udtømt sit underemne (fx dy/dx=h(x)*g(y)) kan man bevæge sig rundt i overemnet, men er underemnet udtømt, hvis man 'bare' beviser løsningen til diff. ligningen?
Skriv et svar til: Eksamen, 1-årigt højniveau
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
