Matematik

HJÆLP

19. december 2011 af SupermandxD (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan kommer man fra det ene til det andet:

x-v*t=u'*t-(v/c^2) *x 

til
x=(u'+v)/(1+u'*(v/c^2))*


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man isolerer leddene med x

x + (v/c^2)·x = u'·t + v·t ,

sætter x udenfor

x·(1 + (v/c^2)) = u'·t + v·t  ,

hvoraf

x = (u' + v)·t / (1 + (v/c^2))

Jeg har skrevet udtrykket, som du selv skrev det; men det skal vel være (v/c)2 , ikke (v/c2) ?


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.