Matematik

1.grads differentialligning

20. december 2011 af kinke123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

 

Jeg har et problem her :(
Jeg skriver SRP og skal aflevere imorgen. Jeg er ved slutningen af min opgave, og min hjerne er simpelthen stået af..

Mit problem er dette:

Jeg skal omskrive:

y(t)=e(-λ2 t) (∫e(λ2 t) λ1*N01 e(-λ1 t) dt+c)

Til dette:

N2(t) = λ1/(λ2-λ1)*N01*(e(-λ1*t)-e(λ2 t))+N02*e(-λ2 t)

Jeg håber at der er nogen der kan hjæpe.

Se evt vedhæftede fil for at se hvor langt jeg er nået.

Tusind gange tak på forhånd!

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2011 af peter lind

N01 og λ1 er formodentlig en konstanter som kan sættes ud foran integraltegnet. Tilbage at integrerer er så eλ2t*e-λ1t =e(λ2-λ1)t


Svar #2
20. december 2011 af kinke123 (Slettet)

Dette er allerede gjort, som kan ses i den vedhæftede fil. Mit problem er faktisk omskrivningen. :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. december 2011 af peter lind

Det kan ikke ses i vedhæftet fil fordi du bruger et filformat ikke alle kan læse


Svar #4
20. december 2011 af kinke123 (Slettet)

Måske denne filversion virker bedre?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. december 2011 af peter lind

Brug at e(λ2-λ1)t*e-λ2t  = e-λ1*t.

Der første og sidste led har samme koefficient på eksponentialfunktionen, så sæt det ud foran en parentes og lad det midterste led være


Svar #6
20. december 2011 af kinke123 (Slettet)

Tusin tak for hjælpen her en tirsdag aften Peter Lind!!

 


Skriv et svar til: 1.grads differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.