Matematik

RSA KRYPTERING

20. december 2011 af mads2885 (Slettet) - Niveau: A-niveau

HJÆLP!

Jeg ved ikke helt hvad jeg har gjort galt her, men jeg skal kryptere og dekryptere ordet RSA, hvor blokstørrelsen er 1 og jeg benytter mig af den "simple tegntabel" A=00 B=01 C=02 osv.

Jeg har fået oplyst at p = 7, q = 13 og k = 5

dvs. at n = pq = 91  og phi(n) = (p-1)(q-1) = 72

Jeg har har krypteret RSA, således

RSA -> [17] [18] [00]

[17]^5 (mod 91) = [75]

[18]^5 (mod 91) = [44]

[00]^5 (mod 91) = [00]

Men når jeg skal dekryptere, skal jeg beregne to hjælpestørrelser ved navn v og u, og de kan beregnes ved hjælp af Euklids algorimtme. De passer ind således at

ku + (-phi(n))*v = 1

Jeg har beregnet u = -27 og v = -2

Men dette passer ikke ind. 

 

På forhånd tak

Swensson


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2011 af peter lind

nej. Det gør det ikke. Hvad har du gjort i detaljer?


Svar #2
20. december 2011 af mads2885 (Slettet)

Jo nu skal du se, jeg vedhæfter et dokument hvor det hele står beskrevet

På forhånd tak :D

Vedhæftet fil:6.docx

Svar #3
20. december 2011 af mads2885 (Slettet)

hvor der står med de 4 trin, det skal rettes, da d ikke hører med i det jeg skal lave


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. december 2011 af peter lind

Jeg kan ikke læse dele af dokumentet, da det er i docx format. Det jeg egentlig gerne vil have er de detaljeret beregninger for hvordan du får u=-27 og v=-2


Svar #5
20. december 2011 af mads2885 (Slettet)

uk=uk-2 - qk-1*uk-1    og    vk=vk-2 - qk-1*vk-1

k     qk     rk    vk      uk

0           -72    1     0     
1   -14     5     0     1
2   2         2     1     14

3               1   -2   -27 


Svar #6
20. december 2011 af mads2885 (Slettet)

hvor v3 = v1 - q2 * v2 = 0 - 2 * 1

og u3 = u1 - 12 * u2 = 1 - 14 * 2


Brugbart svar (1)

Svar #7
20. december 2011 af peter lind

Det går galt fordi du regner med negative tal i rk søjlen. Du finder ikke den rigtige rest. Er stat de -72 med 72.


Svar #8
20. december 2011 af mads2885 (Slettet)

SUPER MANGE TAK! :D :D 

Nu giver resultatet u = 29 
 
hvilket resulterer i at jeg kan dekryptere, DU ER MIN HELT! 

p.s. Du har reddet min SRP ;)


Skriv et svar til: RSA KRYPTERING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.