Matematik
hjælp til et bevis
12. juni 2005 af
klj (Slettet)
Vil høre om der ikke er nogen der kan jælpe med dette da jeg ikke kan finde sammenhængen idet.
sætning. Lad a og m være positive konstanter. hvis en funktion med værdier ml. 0 og M er løsning til y`=ay(M-y) kan den skrives på formen
f(x)=M/(1+c*e^(-aMx))
Bevis. For 0dy/dx=ay(M-y) <-> int(1/(y(M-y)))dy=
int(a)dx
så står der at integralet på venstre side kan omskrives ved hjælp af integralformlen.
int(1/(y(a+by)))dy=-1/a*ln(numerisk(a+by)/y) Forstår ikke denne del.
sætning. Lad a og m være positive konstanter. hvis en funktion med værdier ml. 0 og M er løsning til y`=ay(M-y) kan den skrives på formen
f(x)=M/(1+c*e^(-aMx))
Bevis. For 0dy/dx=ay(M-y) <-> int(1/(y(M-y)))dy=
int(a)dx
så står der at integralet på venstre side kan omskrives ved hjælp af integralformlen.
int(1/(y(a+by)))dy=-1/a*ln(numerisk(a+by)/y) Forstår ikke denne del.
Svar #1
16. juni 2005 af P3X-018 (Slettet)
Her har du beviset
http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/difflign.html#logistisk
http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/difflign.html#logistisk
Skriv et svar til: hjælp til et bevis
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
