Andre fag

Hjælp til international økonomi søges. Eksamen tirsdag.

12. juni 2005 af littleME (Slettet)
Hey.
Først og fremmest - er der nogen der ligger inde med nogle noter til iø? så ville det vare super - min mail er [email protected] hvis der skulle være et venligt væsen derude :-)

Hvis det ikke er muligt så har jeg virkelig svært ved at forstå DAU saldoen? nogen der helt konkret kan forklare mig hvad den indebærer ? for min bog forvirrer mere end den gavner..
Og nogen der ved om man til en iø eksamen skal kunne redegøre for de forskekllige traktater i eu? nice, maastricht osv???

Og når vi taler eu hvad dækker begrebet "de tre søjler" så helt konkret over? for synes umiddelbart jeg kan se fire: parlamentet, eu-domstolen, ministerrådet og kommisionen????

På forhånd tak

mvh
_Me

Brugbart svar (2)

Svar #1
12. juni 2005 af erdos (Slettet)

Ad 1) Jeg har ikke IØ og dermed ingen noter.

Ad 2) DAU-saldoen står for statens Drifts-, Anlægs, og Udlånsbudget.

Ad 3) Ved jeg af gode grunde ikke. Men orienter dig da blot om det grundlæggende, fx at Maastricht er ØMU'ens "grundlov".

Ad 4) Jeg kender ikke begrebet, men hvis det henviser til de europæiske institutioner er de tre nok MR, K og EP, der er institutionerNE.

Håber det kan bruges...

Brugbart svar (3)

Svar #2
12. juni 2005 af susbc (Slettet)

De notater jeg har er skrevet i hånden og har ikke tid til at skrive dem ind på computeren, da jeg selv er beskæftiget med at læse til IØ eksamen. Men prøv lige at se om der ikke er en som har lagt nogle notater her ind. Det tror jeg nok.

DAU regnskabet er den del af statens regnskab, der består driftsudgifter, driftsindtægter, anlægsudgifter og udlånsudgifter. DAU regnskabet er karakteriseret ved at være de poster som påvirker efterspørgslen i samfundet. Et underskud på DAU regnskabet betyder at efterspørgslen øges, da staten her har givet flere penge ud, end den får ind.

For at finde DAU saldoen skal man trække driftsudgifter, anlægsudgifter og udlånsudgifterne fra indtægterne. SÅ får man DAU saldoen (Det svarer nogenlunde til en virksomheds resultatopgørelse)

Jeg tror bestemt ikke at man skal kunne redegøre for de forskelige traktater. Det er en lille del af pensum og så dybt tror jeg bestmt ikke at lærer og censor vil gå, men jeg kan ikke udelukke at der måske kan komme et spørgsmål deri, da det jo er den lille del af pensum. Tror ikke at det er der, at der er lagt vægten. Vi har fået at vide at det vil være en god ide at vide lidt om hvordan det er gået forfatningstraktaten indtil videre.

Jeg har ingen anelse om hvad begrebet "de tre søjler" dækker over. Det begreb kan jeg ikke mindes at jeg har hørt og jeg er heller ikke stødt over det, da jeg læste om EU.

Håber at det hjalp lidt

Brugbart svar (2)

Svar #3
12. juni 2005 af erdos (Slettet)

"Et underskud på DAU regnskabet betyder at efterspørgslen øges, da staten her har givet flere penge ud, end den får ind. "

- hvilket kaldes ekspansiv finanspolitik (modsætningen er kontraktiv finanspolitik)

Brugbart svar (2)

Svar #4
12. juni 2005 af Hekke (Slettet)

HalløJ

Vil bare lige sige at der er udemærket noter inde på studieportalen...

Prøv at gå ind på andre fag...der er nogle noter som er ok...

Skriv et svar til: Hjælp til international økonomi søges. Eksamen tirsdag.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.