Matematik

tyvekant

29. december 2011 af fm2 (Slettet)

Hej.

Nu er jeg ikke lige en ørn til geometri, så håber at en kan hjælpe mig.

Jeg står og skal til at lave en tyvekant ud fra en cirkel, jeg ved ikke hvad cirklens omkres er da det er den jeg skal finde ud af, hver side skal være 15cm.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. december 2011 af mathon

regulær 20-kant:

            centervinklen
                                                    V = (360º) / 20 = 18º

            brug kordeformlen
                                                    k = 2·r·sin(V/2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. december 2011 af 123434 (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. december 2011 af SuneChr

En regulær 20-kant består af 20 identiske ligebenede trekanter med en vinkel på 360o/20 = 18o beliggende i cirklens centrum og cirklens radius lig med  7,5 / sin 9o . Tegn en trekant og dette ses ved betragtning. 


Svar #4
29. december 2011 af fm2 (Slettet)

Har prøvet den med 18o og det kom der ikke noget godt ud af, da den lignede mere en stjerne end en silo

Man må jo kunne tegne den ligesom når man tegner en femkant, hvor man bruger en cirkel.

De der videnskabelig tal/bogstaver har jeg ikke noget begreb om, så det andet der bliver skrevet om, siger mig ikke lige noget, desværre.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. december 2011 af 123434 (Slettet)

Er det rigtigt at cirklens omkreds bliver 2*(7,5/sin9)* pi

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. december 2011 af mathon

                                    k = 2·r·sin(V/2) = d·sin(9º)

                                    d = k/sin(9º)

                                    Omkcirkel = π·d = π·7,5 / sin(9º) = 150,619  ( cm )

                          


Brugbart svar (1)

Svar #7
29. december 2011 af mathon

rettelse
                                    Omkcirkel = π·d = π·15 / sin(9º) = 301,237  ( cm )


Svar #8
29. december 2011 af fm2 (Slettet)

#marton#

 

 

Jeg forstår ikke at du kan få det til så meget, om enten det er 300 eller 150 cm.

Nu har jeg lagt 20 blyanter a 15cm ud på gulvet, jeg kunne ikke få en særlig pæn tyvekant frem, men de skulle efter mål fra en tommelstok kunne ligge inden for grænsen af 100cm i diameter måske noget mindre.


Brugbart svar (2)

Svar #9
29. december 2011 af SuneChr

Slå en cirkel med radius = 47,94 cm  og læg dine 20 blyanter á 15 cm som korder til cirkelbuen, så vil rundkredsen til sidst være sluttet.


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. december 2011 af Plexsus (Slettet)

Omkredsen er 300 cm


Svar #11
29. december 2011 af fm2 (Slettet)

Ja, nu forstår jeg bedre, #7#8#marton# er inde på, mht omkresen, men jeg har nok ikke udtrykket mig rigtigt i det første indlæg. Og det beklager jeg. Det er radiusen jeg er ude efter og ikke omkresen.

#9#SECC#

Er der nogen nem måde at finde frem til de 47,94cm ? hvor man evt kan bruge en amindelig lommeregner.

og kan man halvere det ? hvor man bruger 20 blyanter á 7,5cm i radius af 23,97cm?


Skriv et svar til: tyvekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.