Samfundsfag

Udregning af multiplikatoreffekt

04. januar 2012 af eravn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Forestiller vi os, at vores egne skatter, kaldet t, er 45%, opsparingeskvoten, kaldet s, er 10% og importkvoten, kaldet m, er 25%, kan vi udregne en følgende multiplikator effekt.

Jeg har virkelig brugt lang tid på at finde ud af det nu, men kan simpelthen ikke komme videre, har kigget i min bog, men jeg forstår stadig ikke hvordan, jeg skal regne multiplikatoreffekten ud. Jeg ved, at de offentlige investeringer øges med 20 mia. kr. og jeg ved, at det giver en forøgelse blandt hustandsindkomsterne på 4 mia. kr. - men altså, hvordan udregnes effekten?


Svar #1
04. januar 2012 af eravn (Slettet)

F.eks. forbrugskvoten, kaldet c, den skal jeg finde, men hvordan? Kan man finde den ved at sige, at opsparingskvoten er 10% og derfor må forbrugskvoten være 90%? Eller er det fuldstændig forkert?


Brugbart svar (2)

Svar #2
04. januar 2012 af Walras

Forbrugskvoten er defineret som c=1-s, hvor s er opsparingskvoten, så hvis s=0,1, finder du naturligt nok, at c=1-0,1=0,9 eller som du korrekt angiver: c=90 %.

Hvordan har du defineret multiplikatoren?


Svar #3
04. januar 2012 af eravn (Slettet)

Tak for dit svar :-) 
Jeg skal ikke bruge definitionen til så meget, har netop skrevet en opg. om den, men tak alligevel.
Så hvad hedder ligningen, jeg skal bruge for at finde selve effekten? der står en hel masse ting i min bog og en masse Y'er, men er der ikke en simpel ligning??


Brugbart svar (2)

Svar #4
04. januar 2012 af Walras

Det kommer an på, hvordan I har defineret den. Det er en almindelig brøk. 


Skriv et svar til: Udregning af multiplikatoreffekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.