Matematik

Integralregning

04. januar 2012 af aaaaaz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan integreres: 2x/(x2+1) ?

svaret ln(x^(2)+1) men jeg er meget i tvivl om hvilke regneregler der bliver brugt?


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt substitutionen u = x2 + 1 , du = 2x dx


Svar #2
04. januar 2012 af aaaaaz (Slettet)

Hmm jeg kan ikke umiddelbart ikke se hvorda jeg skal komme videre?


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man har, med substitutionen i #1,

∫ 2x/(x2+1) dx = ∫ (1/u) du = ln(u) + k = ln(x2+1) + k

 


Svar #4
04. januar 2012 af aaaaaz (Slettet)

Hvorfor er ∫ 2x/(x2+1) dx = ∫ (1/u) du?

Hvad så med 2x?


Brugbart svar (2)

Svar #5
04. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man benytter jo, at 2x dx = du med denne substitution.


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.