Matematik

reducering

04. januar 2012 af frøkendingo (Slettet)

nogen som kan hjælpe mig med at reducere dette?:

x4+4x3Δx+6x2Δx2+4xΔx3+Δx4-x4

på forhånd tak. 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

De to led med x4 går ud mod hinanden. Man kan så sætte Δx som fælles faktor uden for en parentes, så det er klart, at differensen kan deles med Δx .

Der er åbenbart tale om at beregne

(x + Δx)4 - x4 = Δx·( (x+Δx)3 + (x+Δx)2·x + (x+Δx)·x2 + x3 )

                     = Δx·(4x3 + 6x2·Δx + 4x·Δx2 + Δx3)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2012 af SuneChr

Få et lettere overblik ved at sætte  Δx = h  og reducér.

Indsæt i det reducerede udtryk til sidst Δx ind igen.


Skriv et svar til: reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.