Matematik

hjælllppppp

07. januar 2012 af karete (Slettet) - Niveau: A-niveau

ved en bestemt infektion er antallet af bakterier hos en inficeret person givet en funktion :

M(t)= 3,2* 10^5 + 7,8* 10^5* e^0,154t

hvor M er antallet af bakterier og t er tiden ( målt i timer)

 

a) bestem M'(18), og beskriv, hvad dette tal fortæller om udviklingen i antal bakterier.

 

pleaseeeeeeeeee!!! nogen som kan hjælpe med denne opgave?
ved ikke præcis hvordan jeg skal svare på den :( og jeg skal aflevere den på onsdag.....

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2012 af mathon

 

                                M '(t) = 7,8·105·0,154·e0,154·t = 1,2012·105·e0,154·t

                                M '(18) = 1,2012·105·e0,154·18 = 1,92079·106

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2012 af jons282 (Slettet)

Du differentiere M(t) og får M`(t)

Så finder du funktionsværdien af M`(t) når t=18 altså M`(18)

M`(18) fortæller hvor meget antallet af bakterier i personen ændrer sig i netop t=18

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2012 af mathon

     

                         M '(18) er bakteritilvæksen pr time 18 timer efter infektionen


Skriv et svar til: hjælllppppp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.