Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Breakeven

09. januar 2012 af TheEdge4

Hejsa.

Jeg har en opgave, som jeg vil høre om i kan hjælpe mig med at løse. jeg har vedhæftet den, da den ville blive lidt rodet at skrive her.

Endvidere vil jeg også høre om i har nogle gode links til hvor jeg kan læse noget om at udregne:

* Totale omkostninger
* Variable Omkostninger
* Breakeven
* Dækningsbidrag

osv

Mvh Mads


Brugbart svar (2)

Svar #1
10. januar 2012 af Sendai (Slettet)

Hej Mads.

Jeg tror jeg kan hjælpe dig.

Du får en masse informationer - jeg vil prøve og pensle dem ud og fortælle dig, hvordan du skal bruge dem.

Q13:

1. Du ved du har 80000+40000 i omkostninger pr. år. Du kan med rimlighed antage, at du regner break-even pr. så.

2. Du ved at for hver kopi du sælger, skal du hensætte 20% til forfatterne. 

Løsning: Du tager 20% af 20 - hvilket er 4. Derved tjener du regel set kun 16 kr. pr kopi.

Du har samlet opstartsomkostninger på 80.000+40.000=120.000

Breakeven vil da være 120.000/16 = 7.500 stk.

Dvs. du skal minimu sælge 7.500 stk. før at du har dækket dine omkostninger.

Q14:

Du få igen en masse information, og skal bruge noget fra den tidligere opgave.

Du ved at den gennemsnitlige pris for de 20.000 kopier er 15 EURO. Men husk på at du reelt kun tjener 15*0,8 - da du jo skal hensætte 20% til forfatterne.

Den gennemsnitlige salgspris er dermed 12 EURO

Omsætningen kan beregnes ved 20.000*12 = 240.000

Og du ved fra den tidligere opgave at du havde faste omkostninger på 120.000

Derved er de variable omkostninger 240.000(Omsætning)-120.000(Faste omkostninger) = 120.000 EURO

Du kan finde mere materiale omkostninger osv. ved at bruge nogle gratis e-kompendier fra www.bookboon.dk

Håber du kan bruge dette!

 

 

 


Skriv et svar til: Breakeven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.