Matematik

Ligningssystem

09. januar 2012 af vvcbm (Slettet)

Okay, så har jeg lige endnu et matematik spørgsmål ;-)

Jeg har en opgave hvor der er tegnet et koordinatsystem og ved siden af står der

Løs ligningssystemet

y = x +2

y = -3x + 6

 

 (x,y) = ??????

 

Opgave nr. 2

Løs ligningssystemet

2y = x-2

y= -x+6,5

 

(x,y)= ????

Er der nogen, der kan hjælpe? Og helst forklare meeeeget langsomt, for jeg er mere end LOST her :) 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. januar 2012 af mathon

Løs ligningssystemet

    I:   y = x + 2
    II:  y = -3x + 6                    II ganges med -1 og kaldes III

    I:    y = x + 2
    III:  -y = 3x - 6                    I og III adderes

         0 = 4x - 4
         0 = x - 1
         x = 1                            som indsat i I giver

         y = 1 + 2 = 3


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. januar 2012 af PeterValberg

 

y = x +2

y = -3x + 6

2 ligninger med to ubekendte (og én af de lidt lettere).... i begge ligninger, står der y = "noget"
hvis y i begge tilfælde er lig med "noget", må de to "noget" være lig med hinanden, - altså gælder:

x + 2 = -3x + 6    saml x'erne på den ene side og tallene på den anden
x + 3x = 6 - 2      reducér
4x = 4                 dividér med 4 på begge sider
x = 1

y bestemmes herefter med den ene ligning:

y = x + 2        hvor x = 1 
y = 1 + 2
y = 3

løsningen til ligningssystemet er således:    (x,y) = (1,3)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. januar 2012 af PeterValberg

I opgave 2 giver den ene ligning et udtryk for y    ( y = -x + 6,5 )

Indsæt dette udtryk, som y, i den anden ligning og find x, bestem derefter y

2y = x - 2                        (hvor: y = -x + 6,5 )
2·(-x + 6,5) = x - 2

gang 2 ind i parentesen, hæv den og løs ligningen mht. x
bestem derefter y, ved at indsætte den fundne værdi for y i den ene ligning

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
09. januar 2012 af vvcbm (Slettet)

Tak :) Må jeg stille et spørgsmål mere? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Stil spørgsmålet i stedet for at spørge, om du må stille det. Hvis spørgsmålet intet har at gøre med den verserende opgave, bør spørgsmålet formuleres i en ny opgavetråd.


Skriv et svar til: Ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.