Matematik

Andengradligning

10. januar 2012 af cathi (Slettet) - Niveau: C-niveau

I en klasse skal eleverne løse en andengradsligning med koeficienter a=2 og b =-5 dvs. ligningen 2x2-5x+c=0 og ligningen skal have x=4 som den ene løsning. Hvilken værdi skal c have?

Jeg vil ik have facit, men metoden til at regne den ud.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt x = 4 i polynomiet. Dets værdi skal jo være 0 for x = 4 , så

2·42 - 5·4 + c = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2012 af mathon

   
                  2x2 - 5x + c = 0               
hvor
                  2·42 - 5·4 + c = 0

                 
 


Svar #3
10. januar 2012 af cathi (Slettet)

Tusind tak for jeres svar :)


Svar #4
10. januar 2012 af cathi (Slettet)

 

I en anden opgave står der: for hvilke tal c, har -2x2 - 24x + c = 0 ingen løsninger?

Hvordan regner man den her ud?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Beregn 2.-gradsligningens diskriminant d . Ligningen har ingen løsninger, hvis d < 0 . Undersøg, for hvilke værdier af c det gælder, at d < 0 .


Skriv et svar til: Andengradligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.