Matematik

Spgs. logaritmer lommeregner (potensfunktioner)

11. januar 2012 af martin1977dk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! Er simpelthen nød til at få opklaret noget.  Jeg skal bestemme en regneforeskrift for den potensfunktion, der går gennem punkterne (200,18) og (350,10) 

Sætter det således op for at finde "a" :  log(18)-log(10)      = 0,25527

                                                                      log(200)-log(350) = -0,243038

 

Når jeg så vil dividere 0,25527 med -0,243038 på lommeregner, så siger den syntax error, men gør jeg det på webcal. 2.0 siger den -1,050330, er det resultat rigtigt, og hvad gør jeg i såfald galt på lommeregneren? 

Mvh.

 

Martin


Svar #1
11. januar 2012 af martin1977dk (Slettet)

Har lige regnet lidt videre og som jeg kan se kan jeg ikke bruge en "a" som er "-1,050330" Kan jo regne ud at grafen er faldende, men hvordan griber jeg det så an?

 

Mvh.

Martin


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2012 af nielsenHTX

du har byttet rundt på Δx og Δy

det er Δy / Δx

så log(200)-log(350) / log(18)-log(10)

 


Svar #3
11. januar 2012 af martin1977dk (Slettet)

okay hvis man indtaster på potensregneren på denne side: http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/funktioner.html#potregner så siger den også a= -1,05 . Tror jeg har brug for at blive nulstillet haha!

 

Mvh.

 

Martin


Svar #4
11. januar 2012 af martin1977dk (Slettet)

Har jeg byttet om? :-/ 

x1= 200 x2=350 y1= 18 og y2= 10. For x står da altid først ikke?

 

Martin 


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. januar 2012 af nielsenHTX

# øh jo forskriften for potensfunktionen gennem punkterne  (200,18) og (350,10) har forskriften a=-1,05 og b=4700 må være træt... beklager.

 


Svar #6
11. januar 2012 af martin1977dk (Slettet)

nej nej er helt cool :-) Men ved du hvorfor jeg ikke kan lave udregningen på lommeregneren? 


Svar #7
11. januar 2012 af martin1977dk (Slettet)

har en ti-30xs


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. januar 2012 af nielsenHTX

#7 kan den heller ikke hvis du skriver -(0,25527/0,243038)?


Svar #9
11. januar 2012 af martin1977dk (Slettet)

Jo det kan den da.....tusind tak...:-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. januar 2012 af nielsenHTX

#9  var så lidt

syntax error betyder normalt at der mangler nogle parenteser

og den forstår nok ikke /- vi tro du kan også kan skrive 0,25527/(-243038) så den også forstår det

 


Skriv et svar til: Spgs. logaritmer lommeregner (potensfunktioner)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.