Matematik

Hjælp til 'Trigonometri'

15. juni 2005 af Therackoo (Slettet)
HeY

Er der nogle som kan fortælle mig, hvordan man udregner siderne på en trekant ved hjælp af trigonometri. (sin cos & tan)

Fx denne opgave:
http://home3.inet.tele.dk/pmh/1g/Trig/trig.htm

For at finde vinkel B, siger jeg 180 - 90 - 25 = 65 grader.

Hvordan finder jeg så siderne???

For at finde kateten "a", er det så ikke sådan: SIN(25/8)x100 = 5,45
Håber nogen kan hjælpe... :D

//Therackoo

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2005 af Waterhouse (Slettet)

Nu danner den der side bare tilfældige trekanter, så du bliver næsten nødt til at give os alle de data om trekanten du har.

Svar #2
15. juni 2005 af Therackoo (Slettet)

Katete B: 4
Vinkel c: 90 grader
Vinkel a: 25 grader

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2005 af Lurch (Slettet)

brug sinus relationerne

a/sin(A) = b/sin(B)

a/sin(25) = 4/sin(65)

Svar #4
15. juni 2005 af Therackoo (Slettet)

#3) ...er "a" derfor 4,413511676??

...og "c" er 10,44325831??

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. juni 2005 af Waterhouse (Slettet)

Da det er en retvinklet trekant, kan vi bruge at

sin(A)=a/c
sin(B)=b/c

og

cos(A)=b/c
cos(B)=a/c

så f.eks.:

cos(25)=4/c
<=>
c=4/cos(25)=4,41

og derefter finde a:

sin(A)=a/c
<=>
sin(25)=a/4,41
<=>
a=sin(25)*4,41=1,86

Vi kan så evt. tjekke at vores resultater stemmer vha. Pythagoras - det skulle gerne være sandt at

1,89^2+4^2=4,41^2

og hurra, det er det sørme også.

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. juni 2005 af Waterhouse (Slettet)

Vi får i øvrigt det samme resultat hvis vi bruger de generelle sinusrelationer som i #3:

a/sin(A) = b/sin(B)
<=>
a/sin(25) = 4/sin(65)
<=>
a=(sin(25)*4)/sin(65)=1,87

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. juni 2005 af Lurch (Slettet)

du kan gøre som #5 gør, eller bruge sinusrelationerne som jeg har vist. men du har dog lavet en regnefejl,
a/sin(25) = 4/sin(65)
a = sin(25)*4/sin(65) = 1,865

side c kan både findes ved brug af

cos(25)*c = 4
sin(25)*c = 1,865
1,865^2 + 4^2 = c^2



Svar #8
15. juni 2005 af Therackoo (Slettet)

OKaY... Mange tak...

Skriv et svar til: Hjælp til 'Trigonometri'

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.