Matematik

sprgsml ang brøker

13. januar 2012 af hugo89 (Slettet)

Hej har lige en opgave jeg håber i kan hjælpe med:

Sæt på fælles brøkstreg, først med håndkraft og benyt derefter
cas til at kontrollere resultatet:

a/b - 2a+b/3b   .... er det så bare = a+b/2b?? eller hvordan?

et til:
a-b/2x - a+b/5x

Håber i kan hjælpe mig!


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det første er ikke korrekt -- der er et minus foran hele den anden brøk.

Forlæng de to brøker til deres fællesnævner. I det andet stykke er nævnerne 2x og 5x . Husk også at bruge parenteser sammen med skrå brøkstreg, så det klart fremgår, hvad der divideres med hvad. Det sidste stykke er sikkert

(a-b)/(2x) - (a+b)/(5x)


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. januar 2012 af mette48 (Slettet)

a/b - (2a+b)/3b      forlæng den første brøk med 3 så begge har samme nævner

3a/3b- (2a+b)/3b   trækker tæller fra tæller og lader nævneren stå

(3a-(2a+b))/3b = (3a-2a-b)/3b = (a-b)/3b


Skriv et svar til: sprgsml ang brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.