Matematik

tangens relation

13. januar 2012 af Dontblame (Slettet)

Nogle der kan forklare hvad tangens relation er


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2012 af SuneChr

Hvad mener du med tangens relation(er)?

I formelsamlingen findes sandsynligvis et stort antal formler, hvor tangens udtrykkes v.h.a. cos og/eller sin .

For den retvinklede trekant gælder:  tangens til en vinkel er lig med længden af den modstående katete divideret med længden af den hosliggende katete.


Svar #2
13. januar 2012 af Dontblame (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=469599

tråden der  svar #6

 

´´i 2) kunne tangensrelationen med fordel anvendes´´

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2012 af SuneChr

# 3  Tak. Det var da en "lækker" formel, som ikke sådan er almindelig kendt, men kan udledes v.h.a. de små kneb.


Svar #5
13. januar 2012 af Dontblame (Slettet)

TIl information er det af ren nyggerighed at jeg spørger.. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

Her er de korrekte tangens-relationer, som gælder for alle trekanter:

tanA = (a*sinB) / (c-a*cosB) = (a*sinC) / (b-a*cosC)

tanB = (b*sinA) / (c-b*cosA) = (b*sinC) / (a-b*cosC)

tanC = (c*sinA) / (b-c*cosA) = (c*sinB) / (a-c*cosB)


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. januar 2012 af mathon

#6 kaldes
                den lille tangensrelation
medens
                den store tangensrelation
            
                                     er
                                              tan((B-C)/2) = (b-c)/(b+c)·cot(A/2)

                                              tan((A-C)/2) = (a-c)/(a+c)·cot(B/2)

                                              tan((A-B)/2) = (a-b)/(a+b)·cot(C/2)

 


Skriv et svar til: tangens relation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.