Matematik

2a^2-2(3-2a)^2 +3a

13. januar 2012 af sexysofie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.. nogle der kan hjælpe mig med at løse den her:

2a^2-2(3-2a)^2+ 3a

skriv hver udregning så jeg kan følge med og forstå det.. tak


Svar #1
13. januar 2012 af sexysofie (Slettet)

jeg kom sselv frem til det her men det er åbenbart forkert og ved ik hvordan det så skal være..

 

2a^2-2(3-2a)^2+ 3a

2a^2-2(9+4a)^2 +3a

2a^2-18+8a^2+3a

10a^2-18+3a


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du har ikke udregnet kvadratet (3-2a)2 korrekt. Benyt den kendte formel for kvadratet på en toleddet størrelse.

Man har

2a2 - 2(3-2a)2 +3a = 2a2 - 2(9 + 4a2 -12a) +3a

                                   = 2a2 -18 -8a2 +24a +3a

                                   = -6a2 +27a -18


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. januar 2012 af AskTheAfghan

... da (3 - 2a)2 = 4a2 - 12a + 9

... derfor   2a2 - 2(3 - 2a)2 + 3a = 2a2 - 2(4a2 - 12a + 9) + 3a

Gang parentesen ud, og reducer til sidst.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2012 af Flemming1212 (Slettet)

2a^2-2(3^2-2a^2)+3a

2a^2-2(9-2a^2)+3a

2a^2-18+4a^2+3a

=      6a^2+3a-18


Svar #5
13. januar 2012 af sexysofie (Slettet)

mange tak skal i have


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. januar 2012 af Flemming1212 (Slettet)

Så lidt :)


Skriv et svar til: 2a^2-2(3-2a)^2 +3a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.