Matematik

Andengradsligning hjælp

14. januar 2012 af llwj1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg skal løse andengradsligningen x^2-4x+3=0.
Det jeg er i tvivl om er dette x, som ligningen starter med. Da jeg bruger formlen d=b^2-4ac for at finde diskriminanten hænger det bare ikke sammen at a er x?
Skal jeg sætte noget ind i stedet for? Eller hvordan skal jeg lige gøre? 

På forhånd tak! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke korrekt; a er koefficienten til leddet med x2 . Aflæs værdien af koefficienten a .


Svar #2
14. januar 2012 af llwj1 (Slettet)

Ikke korrekt? 
Det er sådan ligningen lyder, men det hænger virkelig ikke sammen, ved ikke om det er fordi det er lørdag aften :-D


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er ikke korrekt, at "a er x", som du foreslår i #0.

Aflæs koefficienten til x2 i ligningen      x2 -4x +3 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2013 af Birtha (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvad du mener, sidder med samme opgave 


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. april 2013 af mathon

#4
              Kender du betydningen af betegnelsen koefficient?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. april 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

   det er en andengradsligning af typen ax2 + bx + c = 0
   find diskriminanten d = b2 - 4•a•c
   for d > 0: To reelle løsninger, der er givet ved:  x = (-b ± √d) / (2•a)
   for d = 0: En reel løsning, der er givet ved: x = (-b) / (2•a)
   for d < 0: Ingen reelle løsninger


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. april 2013 af mathon

En reduceret og ordnet andengradsligning
noteres sædvanligvis

                                            ax2 + bx + c = 0            som du i folkeskolen lærte
betyder
                                            a•x2 + b•x + c = 0

a og b kaldes koefficienter

i det aktuelle tilfælde
haves
                                            1•x2 + (-4)•x + 3 = 0    af bekvemmelighedsgrunde skrives "1"-tallet ikke
                                                                               men er underforstået
 

       dvs
                a = 1                    a er koefficienten til x2 som omtalt i #3
                b = (-4)
                c = 3

resten som i #6

 


Skriv et svar til: Andengradsligning hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.