Matematik

finde f'(x) for f(x)=(2*e)^(2*x)/x^2

14. januar 2012 af esplat (Slettet) - Niveau: A-niveau

hey :), jeg har et stort problem i at udregne hvad f'(x) er i dette tilfælde:

f(x)=(2*e)^(2*x)/x^2

problemet er at jeg kender svaret... jeg ved at f'(x)=2*4^x*e^(2*x)*(x*ln(2)+x*ln(e)-1)/x^3 men jeg skal selv regne mig frem til det, og det kan jeg virkelig ikke.

Hjælp please?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen er formodentlig

f(x) = (2e)2x / x2 = e2x·(1+ln(2)) / x2

Benyt reglen for differentiation af en kvotient.

f'(x) = ( 2(1+ln(2))·e2x·(1+ln(2))·x2 - 2x·e2x·(1+ln(2)) ) / x4

       = 2·((1+ln(2))x - 1)·(2e)2x / x3


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. januar 2012 af peter lind

Der gælder ab*x = ex*b*ln(a)  og ellers skal du bruge reglen om differentiation af en brøk


Svar #3
14. januar 2012 af esplat (Slettet)

der må være noget galt med mig eller måske er det bare for sent til matematik, men jeg kan stadig ikke få det til at passe :(


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. januar 2012 af peter lind

Det er så nok bedre at vente til du har sovet på det. Ellers kan du fortælle hvad du præcis har gjort. Så kan vi finde fejlen.


Svar #5
14. januar 2012 af esplat (Slettet)

Altså jeg udregner det næsten på samme måde som Andersen11 og i begge tilfælde ender resultatet ikke med en ln(e) faktor... og det er der jeg står af, for den kan jo ikke bare opstå. jeg har også prøvet noget helt andet  og regnet tælleren ud som om der stod 2*e^2x i stedet for (2*e)^2x, men det gav noget helt andet og det er jo også forkert så... 


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du skal måske benytte, at ln(e) = 1 .


Svar #7
14. januar 2012 af esplat (Slettet)

aahh TAK :D jeg fik knækkede koden XD mange tak for hjælpen i to :).


Brugbart svar (1)

Svar #8
15. januar 2012 af SuneChr

Vedhæftet.

Vedhæftet fil:SP SECC 1501120259.doc

Brugbart svar (1)

Svar #9
15. januar 2012 af SuneChr

Vedhæftet som tillæg til # 8.

Vi må ha' det hele med.

Vedhæftet fil:SP SECC 1501121456.PNG

Skriv et svar til: finde f'(x) for f(x)=(2*e)^(2*x)/x^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.