Matematik

Tæthedsfunktion, middelværdi, spredning, varians

15. januar 2012 af Quijote (Slettet)

Antag, at X er en kontinuert stokastisk variabel med værdiinterval I = [0; 1], og at tæthedsfunktionen for X har formen:

f(x) = C + x2   0 ≤ x ≤ 1

hvor C er en konstant

a) bestem C

b) Bestem middelværdien, variansen og spredningen for X

 

Jeg har ingen forestilling om hvordan  jeg skal udregne dette.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2012 af peter lind

a) ∫01f(x)dx = 1

b) beregn ∫01xf(x)dx og ∫01x2f(x)dx


Svar #2
15. januar 2012 af Quijote (Slettet)

HVorfor sættes den = 1 i a)? jeg har prøvet at integrere ∫01f(x)dx og får c + 1/3 vil det så sige

c+1/3 = 1 = c = 2/3

Okay.

b) Her ved jeg ikke hvad jeg skal stille op.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2012 af peter lind

a) Det er fordi sandsynligheden for at du får et eller andet er 1. ellers ja

b) Det betyder at du skal udregne ∫01x(2/3+x2)dx Dette giver middelværdien af X. Det andet integral giver middelværdien af X2


Svar #4
15. januar 2012 af Quijote (Slettet)

hvordan taster jeg det integral ind på lommeregner? Jeg kan ikke løse den .


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2012 af peter lind

Jeg kender ikke din lommeregner; men det skulle også nemt kunne regnes ud i hånden. Gang ind i parentesen og brug ∫xndx = xn+1/(n+1)


Svar #6
15. januar 2012 af Quijote (Slettet)

Det er en TI-89 :)


Svar #7
15. januar 2012 af Quijote (Slettet)

Kan det passe at det giver 11/12?


Svar #8
15. januar 2012 af Quijote (Slettet)

Når jeg nu har fundet middelværdien af for X hvordan finder jeg så variansen?


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. januar 2012 af peter lind

Ved at finde middelværdien af X2. Det må være angivet i din bog hvordan man finder variansen.


Skriv et svar til: Tæthedsfunktion, middelværdi, spredning, varians

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.