Matematik

kvadratsætningerne

15. januar 2012 af momix (Slettet) - Niveau: B-niveau

Man skal bruge kvadratsætningerne til, at gange parenteserne, men jeg aner ikke hvordan. Gerne hjælp og forklaring.

1. (5 + b) ^ 2

2. (4 + x ) (4 - x)

 

I behøver ikke skrive opgave svar til præcis disse parentser, men vis mig eksampler og forklaring som jeg kan så prøve med de parentser.

 

Jeg tror jeg skal bruge: 

(a + b ) ^2 = a^2 + b^2 + 2ab

og 

(a + b ) (a - b ) = a ^ 2 -  b^ 2

 

men aner ikke hvordan jeg skal regne det ud..


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2012 af Walras

1. I forhold til kvadratsætningen har du jo, at a=5 og b=b. Skriv den anden side med disse værdier. Dermed er du færdig. 

2. Ideen er den samme. Hvad er a=? og b=?. Skriv den anden side ud med de nye værdier. Du er færdig.


Svar #2
15. januar 2012 af momix (Slettet)

(5 + b) ^ 2 = 5^2 + b^2 + 25b ? er det rigtigt, hvis nej .. hvordan så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2012 af Walras

Hvis du mener

(5+b)2=52+b2+2*5b,

er det korrekt. Men du kan nu godt udregne 52 og 2*5b.


Svar #4
15. januar 2012 af momix (Slettet)

Jeg tror : (5+b)2=10+b2+10b, passer det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2012 af Walras

Hvis 2*5=52, hvorfor tror du så, at man har fundet på det lille 2-tal over 5-tallet? Det er naturligvis ikke korrekt.


Svar #6
15. januar 2012 af momix (Slettet)

Ifølge denne hjmmeside : Her  ( tjek " EKSEMPEL 7 " ) , burde (5+b)2=10+b2+10b være korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. januar 2012 af Walras

Det er nu da ikke sandt. I øvrigt er det andet altså forkert. 52=25.


Skriv et svar til: kvadratsætningerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.