Matematik

sin-relation

15. januar 2012 af Ultraviolet (Slettet)

Hej

Hvorfor er der nogen som skriver sin-relationen sådan: sin(B)/b = sin(A)/a og andre som skriver den b/sin(B)=a/sin(A)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

De to formuleringer er jo helt ensgyldige.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2012 af SuneChr

Den såkaldte "gange over kors" regel:

a / b  =  c / d   ⇔   a·d  =  b·c    ⇔   den enes tæller må byttes med den andens nævner.


Svar #3
16. januar 2012 af Ultraviolet (Slettet)

Ja, jeg tænkte også på at de var ens, men mine beregninger viser noget helt anderledes, fx:

 

(sin(54))/9,1=(sin(B))/10,2  <---> B = 65,17

9,1/(sin(54))=10,2/(sin(B)) min  B=65,07

Så helt ens er de jo heller ikke. 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Med begge ligninger finder man

sin(B) = sin(54º)·10,2/9,1 = 0.90681 ⇒ B = 65,0682º

Du må have tastet forkert i den første beregning.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. januar 2012 af Flemming1212 (Slettet)

Det er forholdet mellem trekanternes sider og vinkler. Det kaldes sinus relationerne. Alt efter om du vil udregne vinkler eller sider bestemmes der om sin(v) eller A skal stå som tæller.


Skriv et svar til: sin-relation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.