Matematik

Reducering hjælp!

16. januar 2012 af hugo89 (Slettet)

Jeg ved ikke hvordan jeg løser følgende opgave, en forklaring og et resultat ville være skønt, sådan så jeg kan prøve og se om jeg kan regne de næste opgaver rigtigt, håber i kan hjælpe mig.

Here we go:

Reducer hvert af følgende udtryk:

1):     (a^5 * a^3) / (a^4)


OG

2):    ((a^3)^2) / (a^5)


Tusind tak for al hjælp der kommer :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. januar 2012 af SuneChr

1)      Benyt reglen       an·am = an+m            1/an = a-n

2)      og    (an) =   an·m


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. januar 2012 af Flemming1212 (Slettet)

1): a^4

2): a^1=2


Svar #3
17. januar 2012 af hugo89 (Slettet)

Hmm, er du sikker på at 2) skal ende med at give 2? Jeg prøvede lige at trykke det ind på ti89, og der siger den at den bare skal give  a .

Ellers tusind tak for hjælpen begge to indtil videre :)


Skriv et svar til: Reducering hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.