Matematik

færdigheds regning

16. januar 2012 af sarah098 (Slettet)

Hej. Jeg forstår ikke de her opgaver, vil i ikke være søde at hjælpe mig?

 

Opgave 1 skriv forskriften for mindst tre forkellige funktioner, som har grafer, der

A: Er vandrette

B: Er parallelle

C: Falder

 

Opgave 2 Skrive forskriften for en funktion, der

A: Stiger mere end y = 5 * X

B: Stiger mindre end y = 5 * X

 

- på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2012 af den første mohikaner

En ret linje har forskriften

y = a*x + b

a lig hældningen. a negativ er aftagende, a = 0 er vandret (her vil formen blive y = b), a positiv svarer til stigende.

b er funktionsværdien i x = 0, eller skæringen med y aksen (0,b).

 

1)

A)

a sættes lig 0, b kan være hvilket som helst reelle tal

feks

y = 0 og y = 1 og y = 2

B)

De 3 funktioner er parallelle når konstanten a er ens.

feks

y = x + 1 og y = x + 2 og y = x + 3

C)

konstanten a er negativ '

feks

y = -x +4

 

2)

A)

y = 6 * X

B)

y = 4* X


Skriv et svar til: færdigheds regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.