Matematik

hvad gør jeg forkert?

17. januar 2012 af Amay (Slettet)

Jeg sidder lige og øver mig i ligninger.

og har lavet nogle nemme regnstykker.

5

6 x= 24  

    5

6*6x=24*6

5*x=144

    5

x=28,8    det regne stykke er rigtigt nok .

 

men ved det næste gør jeg noget forkert selvom jeg gør det på samme måde.

2

3x=18

   2

3*3x=18*3

2x=54

   2

x=27   ( det skal blive 42. hvorfor bliver det ikke rigtigt når jeg gør det på samme måde.. hvad gør jeg forkert?)

 

håber i forstår måde jeg har skrevet det op på, har forsøgt at lave en brøkstreg.

 

amalie

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2012 af 123434 (Slettet)

6x=24

24/6=6x/6x

4=x

 

3x=18

3x/3x=18/3

x=6

Håber det hjalp.


Svar #2
17. januar 2012 af Amay (Slettet)

#1

Hmm nej ikke rigtigt. for dine resultater bliver ikke rigtige.

Jeg prøver at forklare at det øverste regne stykke har jeg fået rigtigt på den måde jeg har regnet det på. Men det næste får jeg ikke rigtige på trods af jeg regner det på samme måde.

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2012 af 123434 (Slettet)


Skriv et svar til: hvad gør jeg forkert?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.