Matematik

Reducering

17. januar 2012 af Onleene95 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Reducer udtrykket:   3(p+q)^2 - 6p(q-p).

Nogen der kan hjælpe mig, med at komme igang med den? :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2012 af 123434 (Slettet)

Et bud:

3(p^2+q^2+2pq)-6pq-6p^2

3p^2+3q^2+6pq-6pq-6p^2=-3p^2+3q^2

Ret mig,hvis det er forkert


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

Du ganger forkert ind i minusparentensen med det 2. led.

3(p+q)2 - 6p(q-p) = 3p2 + 3q2 + 6pq - 6pq +6p2 = 9p2 + 3q2


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.