Matematik

Integral

17. januar 2012 af Mirana (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle!

Denne opgave lyder helt enkelt:

Bestem:

∫(e^(x)+6x^(5)-1)dx

Kan det passe at jeg bare skal differentiere? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2012 af AskTheAfghan

∫(ex + 6x5-1) dx = ∫ex dx + ∫6x5 dx - ∫1 dx

Du skal differentiere integrere...

benyt, at ∫xn dx = xn+1/(n+1) + K   , hvor K = integrationskonstant.


Svar #2
18. januar 2012 af Mirana (Slettet)

Jeg kan hurtigt konstatere at jeg ingenting forstod af din forklaring.

Jeg ved at jeg - ja - skal integrere. Men din formel forstår jeg ikke. ? 

Kan du sætte talene ind fra opgaven så jeg forstår sammenhængen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2012 af AskTheAfghan

Eksempel

∫(2x3) dx = (2x3+1)/(3+1) + K = 2x4/4 + K

       Kontrol

       (2x4/4 + K)' = 2x3


Skriv et svar til: Integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.