Matematik

partial

17. januar 2012 af kamillate (Slettet)

partialbrøkfremstilling

 

Rx =        2

            ----------------------------------

             (x+1)(x2+1)

 

(A+B)x2 + (B+C)x + A + C

----------------------------------

(x+1)(x2+1)

 

A+B = 0

B + C = 0

A + C = 2

er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2012 af Euroman28

Er du sikker på det funktion du ønsker opskrevet via partialfraction hedder ??

 

2/((x+1)*(x^2+1)

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Det ser rigtigt ud. Så er

R(x) = 2/((x+1)(x2+1)) = 1/(x+1) + (1-x)/(x2+1)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2012 af mathon

                       Rx = A/(x+1) + (Bx+C)/(x2+1)

                       Rx = (1/(x+1)  -  (x-1)/(x2+1)

OK
       der var meldt ud    :-)


Svar #4
17. januar 2012 af kamillate (Slettet)

meg jeg har fået, at A = 1, B = -1 og c = 1

skal jeg udelukke c?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er da helt i overensstemmelse med #2 og #3.


Svar #6
18. januar 2012 af kamillate (Slettet)

en anden opgave:

x2/x3-1

kan det passe, at resultat skal give 

R(x) = 1/(x-1)  + (x+2)/x^2+x+1


Svar #7
18. januar 2012 af kamillate (Slettet)

#5


:)


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du kan vel selv prøve efter, om det passer ved at gange tilbage. Sørg for at sætte parenteser ordentligt.

Ellers er den samme opgave lige startet i en anden tråd.

Faktoriseringen af nævneren ser rigtig ud, men regner man sammen

x2 + x + 1 + (x+2)(x-1)

får man ikke x2 .


Svar #9
18. januar 2012 af kamillate (Slettet)

jeg tror ikke man skal sætte dem sammen


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Hvad mener du? Jeg forsøgte at vise, hvorfor dit løsningsforslag i #6 ikke er korrekt.


Skriv et svar til: partial

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.