Matematik

Sin,Cos eller Tan?

17. januar 2012 af solcalorcatalunya (Slettet)

Trekant ABC og A'B'C' er ensvinklede.

a) bestem længden af siden B'C'.                                                                                                                                           Hvis i kan se den vedhæftet fil er det opgave 2


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man skal sikkert benytte egenskaber ved ensvinklede trekanter, at i ensvinklede trekanter er forholdet mellem ensliggende sider konstant. Men nej, der er ikke noget vedhæftet.


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. januar 2012 af kåål (Slettet)

Du skal første finde skalafaktoren


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. januar 2012 af SuneChr

Nej, vi kan ikke se den. Den er ikke vedhæftet.

Der gælder:         |AB| / |A´B´|  =  |AC| / |A´C´|  =  |BC| / |B´C´|


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Det er måske nemmere, hvis du forklarer, hvad der er kendt i de to trekanter.


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. januar 2012 af patrickbc (Slettet)

BC2 = AB2 - CA2

Hvis det er til nogen hjælp. Men da vi ikke kan se opgaven, er det lidt svært.


Svar #6
17. januar 2012 af solcalorcatalunya (Slettet)

Altsår a er 3 og b er 4 på den ene ensviklede trekant, og den anden står der bare at b er 6.

Jeg har sagt cos(V)=hosliggende katete/HYpotenusen

cos^-1(3/4)=41,4

men det virker helt forkert


Brugbart svar (2)

Svar #7
17. januar 2012 af woopss (Slettet)

Du skal finde 2 sider som svære til hinanden.

For der gælder at

a1/a2=F

Hvor F er vores forstørrelses faktor.

a1= a siden i den største trekant

a2= a1 tilsvarende side i den mindste trekant

 

Eks.

Den største trekant a=2, b=4, c=úkendt

Den mindste trekant a=1, b=2, c=2

a1/a2=F

2/1=2

Vores forstørrelse faktor er altså 2 dvs.

F*a2=a1

lad os så finde den ukendte c.

2*2=4

c=4


Brugbart svar (1)

Svar #8
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Men er det også oplyst, at trekanterne er retvinklede?


Svar #9
17. januar 2012 af solcalorcatalunya (Slettet)

skal man så sige k=6/4

3*6/4=4,5

og så bruge phytagoras sætning

c^2=a^2*b^2

c^2=3^2+4^2=9+16=25

c^2= kvadratrodet af 25=5


Brugbart svar (1)

Svar #10
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Svar venligst på spørgsmålet i #8.


Svar #11
17. januar 2012 af solcalorcatalunya (Slettet)

det er ensvinklede trekanter


Svar #12
17. januar 2012 af solcalorcatalunya (Slettet)

de er ikke retvinkled


Brugbart svar (1)

Svar #13
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Ja, det fremgår af det allerede oplyste i #0. Men hvis du ikke har kendskab til, om trekanterne er retvinklede, kan du ikke tale om kateter og hypotenuser og heller ikke gøre brug af Pythagoras.

I #6 oplyser du, at man kender BC = 3 og AC = 4, og A'C' = 6 , og man skal så finde B'C' ?

Så ved man jo, at

|BC| / |AC| = 3/4= |B'C'| / |A'C'| = |B'C'| / 6

Find nu |B'C'|

Opgaven har intet med de trigonometriske funktioner at gøre.


Svar #14
17. januar 2012 af solcalorcatalunya (Slettet)

man kan jo ikke dividere med BC når man ikke kender det


Brugbart svar (2)

Svar #15
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#14

Man kan løse for |B'C'| , når det er den eneste ubekendte, se #13,

|B'C'|/6 = 3/4

|B'C'| = 6·3/4


Svar #16
17. januar 2012 af solcalorcatalunya (Slettet)

okay mange tak


Brugbart svar (1)

Svar #17
17. januar 2012 af woopss (Slettet)

 

Dudes det gør det nemmere at forstå hvis i skelner mellem linjen a i den store trekant og a i den lille istedet bare skrive |BC| for begge.

 

Du oplyser at:

"Altsår a er 3 og b er 4 på den ene ensviklede trekant, og den anden står der bare at b er 6."

 

Men hvis du ikke har siden c i nogen af trekanterne så kan du ikke finde den vha. en forstørrelsesfaktor.

Det svært at hjælp med når man ikke har opgaven.

 


Brugbart svar (1)

Svar #18
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#17

Hvis man kender a og b i den ene trekant og b' i den anden og ved, at de to trekanter er ensvinklede, er det da tilstrækkeligt til at finde a' , som det er vist i #13.

Ja, det var lidt mangelfuldt formuleret af TS i #6, men dog ikke værre, end at det kunne fortolkes korrekt.

a = |BC| , b = |AC|, c = |AB|

a' = |B'C'| , b' = |A'C'|, c' = |A'B'|


Brugbart svar (1)

Svar #19
17. januar 2012 af woopss (Slettet)

Ja det nemt at finde a. Men at finde c er ikke muligt, vha. af forstørrelsefaktorn..


Brugbart svar (0)

Svar #20
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#19

Det er korrekt; men der er heller ikke bedt om det i opgaven.


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.