Matematik

differentiation?

18. januar 2012 af mudi91 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har fået en lille opgave men forstår ikke rigtigt emnet ... og jeg forstår ikke hvad differentation betyder.

Opgaven er:

forklarer med egne ord hvad differentiation er.

Følgende begreber skal indgå:

Funktion

Graf

Sekant

Tangent

Tangenthældning

I skal primært illustrere geometrisk og skrive med ord. Dvs så få formler og funktionsudtryk som muligt (dog skal de selvfølgelig være med, ellers er opgaven nærmest umulig. Pointen er at det er en forklaring af ideerne i differentiation, ikke en masse regnestykker).


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2012 af mathon

differentiation
                      er anvendelse af differentialkvotient


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Bemærk formuleringen "forklarer med egne ord".


Svar #3
18. januar 2012 af mudi91 (Slettet)

#2 Jeg skriver her da jeg ikke forstår det. Så hvordan skal jeg skrive det med egne ord når jeg ikke kan skrive noget som helst ?

Når jeg har fået hjælp vil jeg derefter skrive med egne ord :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2012 af mathon

når den differentiabel funktion  er f(x)
         er

             hældningskoefficienten for en vilkårlig sekant til grafen gennen Po(xo,f(xo)) og P(x,f(x))

            a = (f(x) - f(xo)) / (x-xo)

         funktionens differentialkvotient
         er
             limes    (f(x) - f(xo)) / (x-xo) = f '(xo)
             x-->xo
                

        når x --> xo
        går sekanten mod sin grænselinje
      
        tangenten
                        y = f '(xo)·(x-xo) + f(xo)

 

.........

   tegn og forstå


Skriv et svar til: differentiation?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.