Matematik

Bestem figurens omkreds

21. januar 2012 af matematiklytter (Slettet)

Hej.

Jeg skal bestemme figurens omkreds

Jeg har vedhæftet en fil med figurens oplysninger.

Nu har jeg regnet arealet ud.

Bliver delt op i to trapezer.

Trapez 1                                                                                               Formel: A = 0,5 * h (|BC| + |AD|)
A1 = 0,5 * 7 (4 + 12)
A1 = 56

 

Trapez 2
A2 = 0,5 * 9 (12 + 8)
A2 = 90

A = 56 + 90

A = 146

Hvordan regner jeg nu omkredsen??

 

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. januar 2012 af Whut (Slettet)

Benyt pythagoras' sætning til at finde længden af skråstreger


Svar #2
21. januar 2012 af matematiklytter (Slettet)

Kan du måske hjælpe med, at dele dem ind i de trekanter, som de skal være i?


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. januar 2012 af Whut (Slettet)

Der er to firkanter/trapezer. Den øverste til højre, lad skråstregen være hypotenusen, så vil den ene katete være 7, og den anden katete være (12 - 4) = 8.

a = 8   , b = 7  og c = ?

c = √(82 + 72) = 10.63

Prøv nu selv med den nederste firkant.


Skriv et svar til: Bestem figurens omkreds

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.