Matematik

Differenterer - haster!

21. januar 2012 af lDeathNote (Slettet) - Niveau: A-niveau

(x^2)^2 ?????

Jeg ved at x^2 = 2x


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2012 af Zalam (Slettet)

Lidt uformelt kan du bruge:

(x^2)^2 = x^4

Dermed: dy/dx = 4x^3

Ellers kan du anvende kædereglen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

(x^2)^2
 

Sammensat funktion
 

Kald x^2 for u
 

((u^2)^2)' = 2u * u' = 2u * 2x = 2x^2 * 2x = 4x^3

Husk:

MATEMATIK MÅ ALDRIG HASTE !!
 

;-) 


Svar #3
21. januar 2012 af lDeathNote (Slettet)

Jeg har fundet ud af det .. Det var fordi at jeg havde en facit jeg skulle gå efter, men kunne ikke få den til at gå op.

Har et andet spørgsmål mht. kvotient.

Lad os tage et hypotetisk tal: 8x+2 ,

og du skal skrive det ind i kvotientbrøken. Skal man så også medtage konstanten?


Svar #4
21. januar 2012 af lDeathNote (Slettet)

Auch... Det var dårligt formuleret, men håber at i forstår hvad jeg mener (o:


Svar #5
21. januar 2012 af lDeathNote (Slettet)

Og mener ikke i "differentieret stand"


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

Rettelse til 4. linie i # 2:
 

(u^2)' = osv.
 

Undskyld  :´-)

- Hvad er en kvotientbrøk - ?


Svar #7
22. januar 2012 af lDeathNote (Slettet)

Nej undskyld. Kvotient reglen.

Bliver f(x) = 8x+2 bare fm(x) = 8x+2 ?


Svar #8
22. januar 2012 af lDeathNote (Slettet)

Never mind. Har jeg også fundet af nu :D


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

Du overrasker hele tiden´med nye udtryk

Nu er det fm(x) ???


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

Okay ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

- Hvis du differentierer 8x + 2 bliver det 8


Svar #12
22. januar 2012 af lDeathNote (Slettet)

Hvordan ville du eksempeltvis udregne funktion :

Q(x)= Ln(x)/8x+2


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

Du skal bruge kvotientreglen på brøken

(u/´v)' = (u' * v + u * v') / v^2

Facit:  lnx / 8 +1/8

 


Svar #14
22. januar 2012 af lDeathNote (Slettet)

Min facit siger at (altså med de hypotetiske tal),

at det bliver (8+(2/x)-4ln(x))/(8x+2)^2 ..

Det forstår jeg bare ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #15
22. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

Jeg har narret dig -

(u/v)' = (u' * v minus u * v') / v^2

og facit er fra min CAS og er korrekt -

men jeg kan f...... ikke få det rigtige facit i hånden . . .

Håber, du har tålmodighed, Mette - ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #16
22. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

- Kan ikke få det til at makke ret - tror, jeg er for træt -

Må jeg vende tilbage imorgen - ?


Svar #17
22. januar 2012 af lDeathNote (Slettet)

Meget gerne :) . og tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #18
22. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

Hey - jeg har fundet fejlen - skriver videre på den - sender senere, hvis du er gået til ro -


Brugbart svar (1)

Svar #19
22. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

Der var den :

f = lnx / 8x + 2
 

f ' = (1/x * 8x - lnx * 8) / (8x)^2 =
 

(8 - 8lnx) / (8x)^2 =
 

(1 - lnx) * (8*x^2)

Hurra!


Brugbart svar (0)

Svar #20
22. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

- havde skrevet forkert af fra din opgave . . .

Tak for tålmodigheden ;-)


Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.