Matematik

Differentialeregning

22. januar 2012 af jeanette1993 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med jer,

Har disse matematik opgaver jeg ikke lige kan se, hvordan jeg skal gribe an?

387) 

Tegn graferne for funktionerne f(x)=x-ln x og g(x)=1 og undersøg vha differentialregning, om grafen for g er tangent til grafen for f

389)

Afgør uden brug af cas, om linien med ligningen y=1/5x+3/5 er tangent til kurven med ligningen y=lnx

 

Hilsen Jeanette


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2012 af peter lind

387) g(x) har hældningen 0, så find f'(x) og løs ligningen f'(x) = 0. Hvis løsningen indsat i f(x) giver de samme som værdien indsat i g(x) er det en tangent eææers ikke

389) Find y'(x) og løs ligningen y'(x) =1/5. undersøg derefter om linjen og ln(x) har samme værdi for løsningen, svarende til at det er et fælles punkt.


Skriv et svar til: Differentialeregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.