Matematik

Kædepumpen

22. januar 2012 af sullehbulleh (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Når man drejer drivhjulet, bliver der pumpet vand op igenne røret fordi kuglerne lukker så en del af vandet ikke kan løbe tilbage.

Kuglerne og røret som kuglerne trækkes igennem har en diameter på 7.6cm"­­

1) Beregn rumfanget af det mellemrum der mellem to kugler i røret og angiv resultatet i liter­­

spørgsmål : Kan ikke rigtig finde ud af , hvordan jeg skal beregne det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2012 af placebo321 (Slettet)

Kan godt huske denne opgave fra folkeskolen. Den var meget tricky og højere niveau end tilsvarende opgaver, man møder i folkeskolen. Men hvis jeg husker rigtigt skal du:

1. Finde rumfanget af den cylinder de to halvkugler befinder sig i.

2. Beregne rumfanget af halvkuglerne i hver ende (dvs. rumfanget af en af kuglerne, da de er ens).

3. Trække rumfanget af halvkuglerne fra rumfanget af cylinderen mellem disse.

 

Resultatet vil forekomme i cm3. Da 1 cm3 =  1 mL = 0,001 L skal du gange resultatet med 1/1000 (dividere med 1000)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2012 af peter lind

Lav en tegning af systemet. Du kan finde rumfanget so difference mellem et rør med den pågældende diameter og længden diametern of rumfanget af en kugle


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2012 af 123434 (Slettet)

Er det her rigtigt?

1.Cylinders rumfang: 3,8cm^2*7,6cm*3,14=344,6cm^3 afrundet

2. de to halvkugler:4/3*3,14*3,8^3=229,73cm^3

3.334.6cm^3-229.73cm^3=104.87cm^3=0.10487L

 


Skriv et svar til: Kædepumpen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.