Matematik

Andengradspolynomium

22. januar 2012 af MariaDahl (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har vedhæftet et billede.

jeg skal finde fortegnene for a, b, c og d.

a = +

b = ????

c = +

d = -

hvad fortæller b, og er den positiv eller negativ?

og hvorfor?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. januar 2012 af whereab (Slettet)

b er tangentens hældning i punktet (0,c)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2012 af Whut (Slettet)

b'et kan være minus, for det rykker sig mod sydøst retning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2012 af peter lind

b sammen med a fortæller noget om toppunktets beliggenhed. Se på formlen for toppunktet


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2012 af SuneChr

Forskydes parablen  y = Ax med forskydningsvektor (p ; q)

føres parablen over i  y = Ax2 - 2Apx + (Ap2 + q)

Både p og q er positive.  A er positiv.  b må da være negativ.


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.