Matematik

karakteristisk polynomium

23. januar 2012 af Mathematica (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Lad os sige jeg har matricen i nedenstående opgave. Jeg vil gerne argumente for, at rodmultipliciteten for egenværdien 2 er lig 2. Men når jeg udregner determinanten får jeg en ret grim andengradsligning. Hvordan laver jeg den om til en ligning, hvor jeg kan aflæse rodmultipliceterne? 

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det karakteristiske polynomium er

p(λ) = (1-λ)·((1-λ)(3-λ) + 1) = (1-λ)·(4 - 4λ + λ2) = (1-λ)·(2-λ)2


Skriv et svar til: karakteristisk polynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.