Matematik

S(3x+2)(kvadratrod x)dx (Integral: Partiel/Substitutionel)

23. januar 2012 af denis123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave som lyder på at finde integralen for denne fkt.

 

S(3x+2)(kvadratrod x)

 

Jeg ved at 

 

S(3x+2)(kvadratrod x)dx = (6x5/2/5) + (4x3/2/3)

 

Jeg har både prøvet substitutionelle og partielle metoder:

 

Med hensyn til partiel:

Hvis jeg f.eks. sætter 

f(x) = 3x+2

t = g(x) = (kvadratrod x)

 

Så får jeg evt.

2x3/2 - (4x5/2/5)

 

Hvis jeg sætter 

f(x) = (kvadratrod x)

t = g(x) = 3x+2

 

får jeg

(7x3/2/2) - (x3/2) + x5/2

 

Jeg er meget i tvivl om hvordan jeg regner videre, men jeg TROR, at det er partiel integralregning jeg skal bruge, fordi at der er 2 x'er, og ingen indmad/udmad


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2012 af YesMe (Slettet)

Det hedder ∫(3x+2)√(x) dx , ikke S(3x+2)(kvadratrod x) ...

∫(3x+2)√(x) dx = ∫(3x1+(1/2)+ 2x1/2) dx = ∫(3x3/2 + 2x1/2) dx = ...

Ingen grund til at bruge "Partiel/Substitutionel" or whatever.

http://media.tumblr.com/tumblr_lwsbdgB3nH1qht847.jpg


Svar #2
23. januar 2012 af denis123 (Slettet)

3.g HTX?

 

tror jeg ikke er nået til det niveau endnu :S:S:S:S:S:S:S:S:S:S:S:S:S:S::S:S:S:S:S:S:S:S:SS:S::S:S:S:S:SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

 

"Det hedder ∫(3x+2)√(x) dx , ikke S(3x+2)(kvadratrod x)"

:o


Svar #3
23. januar 2012 af denis123 (Slettet)

prøver at se på det


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2012 af YesMe (Slettet)

Du skal gange parenteser ud ...

(3x+2)√(x) = (3x+2)·x1/2 = 3x3/2 + 2x1/2

Har du måske ikke lært det i 1g?

http://4.bp.blogspot.com/-JCvui0ZlGBs/Twu9KXCt3-I/AAAAAAAAITE/pykS636uDP0/s400/tumblr_lcttnsi9AX1qb5bn1.gif


Skriv et svar til: S(3x+2)(kvadratrod x)dx (Integral: Partiel/Substitutionel)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.