Matematik

hjælp

24. januar 2012 af jrnh555 (Slettet) - Niveau: A-niveau

y´=0,002(y-85)*y  

 

det er typen: (skal bruge den løsning)

y´+a(x)*y=b(x)          (HVAD ER a(x) og b(x) ??????)

som har løsningen

y=e-A(x) ∫b(x)eA(x)dx+c*e-A(x)

til at starte med vil jeg nok få den til at ligne  y´+a(x)*y=b(x) men som sagt ved jeg ikke hvad a(x) og b(x) er.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2012 af peter lind

a(x) og b(x( er vilkårlige kontiniuerte funktioner. Man kommer så frem til formlen for løsningen, hvor man så i en konkrete situation kan erstatte a(x) og b(x) med konkrete funktioner.


Svar #2
24. januar 2012 af jrnh555 (Slettet)

er 0,002*y =a(x)  og y-85=b(x)  indre og ydre funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2012 af peter lind

Hvad mener du med indre og ydre funktioner. Du kan ikke bruge den formel til at løse den ligning. Formlen dækker andre ligninger end den du har, Du skal bruge separation af variable sr http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/difflign.html#separable


Svar #4
24. januar 2012 af jrnh555 (Slettet)

okay så man kan altså ikke løse den med den formel?


Svar #5
24. januar 2012 af jrnh555 (Slettet)

det minder da om noget logistisk som har løsningen M/(1+ce^-aMx)


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. januar 2012 af peter lind

Det er en logistisk ligning, så formlen kan du godt bruge.  Min henvisning i #3 indeholder bl. a. den logistiske ligning.


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.