Matematik
Integralregning
Uden brug af lommeregner skal tallet z bestemmes således at
Integralet fra 1 til z(1/(3x+3)dx=2
HJÆLP!
Svar #1
25. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)
Løs ligningen
1∫z (1/(3x+3)) dx = 2
Beregn det bestemte integral på venstre side udtrykt ved z, og løs så ligningen.
Svar #2
25. januar 2012 af Karldenstore (Slettet)
Ja men problemet er, at jeg får ln(3z+3) som stamfinktion, og kan ikke løse det i hovedet, så ved ikke, om jeg har gjort noget forkert?
Svar #3
25. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)
#2
Man har
1∫z (1/(3x+3)) dx = (1/3)·1∫z (1/(x+1)) dx = (1/3)·[ln(x+1)]z1 = (1/3)·(ln(z+1) - ln(2)) = 2 ,
dvs.
ln((z+1)/2) = 6 , eller
z = 2·e6 -1
Skriv et svar til: Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
