Matematik

opg. 515

25. januar 2012 af ibta (Slettet) - Niveau: A-niveau

hjælp mig!!

 

opgaven lyder:

i et koordinatsystem er der givet to punkter A(-2,3,4) og B(4,5,1)

og to vektorer a(4 1 1 ) b(1 1 -7) 

bestem koordinatsættet til punktet c, når

 

a) OC=2AB

b) BC=3a+2b

c)AC=a-b

d) AC=3AB

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Beregn først vektoren AB's koordinater, og dernæst vektoren OC.

b) Beregn vektoren BC, og dernæst OC = OB + BC

c) beregn AC, og så OC = OA + AC

d) samme fremgangsmåde som c)


Svar #2
25. januar 2012 af ibta (Slettet)

OK er det ikke rigtigt at AB= (-2 8 22) ??


Svar #3
25. januar 2012 af ibta (Slettet)

NEJ AB=(2 8 6 ) IKK  ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er korrekt, at det er ikke rigtigt.

 

#3

Det er heller ikke korrekt.


Svar #5
25. januar 2012 af ibta (Slettet)

hvordan regner det ud ? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Vektoren AB's koordinater findes af

AB = OB - OA

dvs. ved at trække punktet A's koordinater fra punktet B's koordinater.


Svar #7
25. januar 2012 af ibta (Slettet)

dvs. AB= ( -6 -2 3 ) .. hvaf gør jeg så ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det er heller ikke korrekt. Du har regnet vektoren BA .

AB = OB - OA = (4 ; 5 ; 1) - (-2 ; 3 ; 4)


Skriv et svar til: opg. 515

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.