Matematik

Svære brøker..

25. januar 2012 af anonym000 - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har regnet de her to stykker ud, hvorefter jeg har tjekket med lommeregneren, men jeg får ikke det samme resultat..? Jeg mener ikke at jeg har lavet fejl, ved ikke om det er min lommeregner, som der er noget galt med.

Opgaverne ligger i PDF. Jeg vil gerne vide hvad i får det til...?

På forhånd tak.

Vedhæftet fil: Lav følgende opgaver.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvad har du selv fået? Det drejer sig om at forlænge brøker til deres fællesnævner.


Svar #2
25. januar 2012 af anonym000

Skal udregne, angive resultat, som brøk og forkorrte mest muligt. 

jeg scanner lige mine beregninger ind.

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvorfor kan du ikke bare skrive resultaterne her, så vi ikke skal rode med at downloade filer hele tiden?

Brøkerne er

1) (2x+y)/y2 - (x-2)/(xy)

2) (5y+6x)/(x-y) + 8x/(x2-y2)


Svar #4
25. januar 2012 af anonym000

Her er den i PDF.

 

- - -

...............

Vedhæftet fil:scan0001.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Brøken i 1) kan du jo forkorte, og brøken i 2) kan reduceres.

Lær at sætte parenteser ordentligt.


Svar #6
25. januar 2012 af anonym000

Jeg kan da ikke skrive det hele ind på den måde du har gjort det. Ødeligger mit overblik endnu mere.

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er ikke særlig vanskeligt at gøre det.


Svar #8
25. januar 2012 af anonym000

I den 1. brøk. xy går ud med hinanden..? 

Og hvad med yde går også ud med hinanden..?

i 2. kan jeg lave 5xy og 6xy til 11xy, men så ved jeg hellere ikke mere

Hvad mener du med at sætte ordentligt parenteser.

- - -

...............


Svar #9
25. januar 2012 af anonym000

#7
OK

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Der mangler parenteser et sted i dine udregninger for 2).

Sorry, dit resultat i 1) er ikke korrekt. Fællesnævneren er xy2

1) (2x+y)/y2 - (x-2)/(xy) = ((2x+y)·x - (x-2)·y)/(xy2) = (2x2 + 2y)/(xy2) = 2(x2+y)/(xy2)


Svar #11
25. januar 2012 af anonym000

#10
Kan ikke se at jeg mangler parenteser.

I 1. så er det fællesnævneren der er noget i galt med, xy*y2 er xy2

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

1) Det er OK at bruge en større fællesnævner end den mindste fællesnævner, du ganger bare ikke korrekt sammen.

2) Her starter du med den første brøk i din fil i #4 :

(x+y)·5y+6x .... og der mangler jo parentes omkring (5y+6x). Dit resultat er korrekt, det skal bare reduceres, som du også selv er inde på i #8.


Svar #13
25. januar 2012 af anonym000

#12

1) 
Så det er lige meget om man skriver y2*xy eller xy. '

Jeg får resultatet i 1. til 2x2y-2y2/xy2

Ved ikke hvad jeg laver forkert..?

 

- - -

...............


Svar #14
25. januar 2012 af anonym000

Jeg tror hellere ikke jeg forstå det der med at finde fællesnævner i 1.

 

2. har jeg forstået.

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #15
25. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

1) Ja, det er da i princippet lige meget; men man skal jo så forkorte til sidst.

Det resultat, du giver nu, er forskelligt fra det resultat, du har i dit scan i #4. Hvordan skal jeg kunne afgøre, hvad du laver forkert?

I dit scan i #4 laver du fejl i den første brøk, hvor du ganger ind i parentesen, og du forstår ikke, hvordan man sætter på fælles brøkstreg, når der er et minustegn foran hele den 2. brøk, og så ændres der eksponenter tilfældigt af og til.

 


Brugbart svar (0)

Svar #16
25. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#14

Den mindste fællesnævner for de to nævnere y2 og xy er jo xy2 . Det er "overkill" at benytte y2·xy , selv om det ikke er forkert.


Svar #17
25. januar 2012 af anonym000

#15
Fatter nada...
Har jeg lavet fejl hvor jeg skulle gange ind i de to tæller...
og på scan ´, hvad er det som er rigtigt eller forkert.

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #18
25. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#17

Jeg har forklaret ret detaljeret, hvor du laver fejl, i #15. Det er simple reduktioner, som man skulle kunne klare i folkeskolen, og i #10 har jeg vist dig den færdige udregning.


Svar #19
25. januar 2012 af anonym000

#18

Jeg tror jeg vil sove på den her. Er forvirret nu.

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #20
25. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#19

Det tilrådes helt bestemt at lave matematik (og andre lektier), når man er frisk og udhvilet.


Forrige 1 2 Næste

Der er 33 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.