Matematik

brøker helpp..

27. januar 2012 af Goldstonee (Slettet)

Hvordan regner man disse opgaver ud.. vil gerne have gode forståelige forklaringer
1 ) 6 * 2/9 og 1 2/9 * 4 3/4
 

2) 5/9 :9 og 2 5/7 : 3 5/9

 

3) 7 1/6 - 5 7/8 og 3/5 - 1 3/7

 

4) 2 1/2 + 2/7 og 3 3/8 + 2 4/7


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2012 af mathon

1 )
             
6
· 2/9  6·2/3·3 =   3·2·2/3·3 = 2·2/3 = 4/3 = 11/3

 

 

 

            1 2/9 · 4 3/4 = (1 + 2/9) · (4 + 3/4)  = 1·4 + 1·3/4 + 2/9·4 + 2/9 · 3/4 =

                                                      4 + 3/4 + 8/9 + 6/36 =

                                                      4 + 27/36 + 32/36 + 6/36 =

                                                      4  +  27+32+6/36 =

                                                      4 + 65/36 =

                                                      4 + 36/36 + 29/36 =

                                                      4 + 1 + 29/36 =

                                                      529/36

                                                     


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2012 af mathon

2)

                        5/9 : 9 = 5/81


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2012 af mathon

2)

                       25/7 : 35/9 = 19/7 : 32/9 = 19/· 9/32 = 19·9/7·32 = 171/224
                                                                         med den omvendte

                                                                brøk
 


Skriv et svar til: brøker helpp..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.