Matematik

Integral

28. januar 2012 af Ultraviolet (Slettet)

Jeg har F(x)= (1/4)x2+3x+c

jeg skal så bestemme den værdi af c som gør at toppunktet ligger på x-aksen. Jeg tænkte på at sætte ligningen lig med nul men jeg har jo to ubekendte altså c og x :S ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2012 af PeterValberg

Det er jo et andengradspolynomium, - og du husker nok, at hvis diskriminanten er lig med nul
så har andengradsligningen kun én løsning, hvilket betyder, at grafen for andengradsfunktionen
bare har ét skæringspunkt med x-aksen

d = b2 - 4ac =  0
32 - 4·(1/4)·c = 0
9 - c = 0
c = 9

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
28. januar 2012 af Ultraviolet (Slettet)

Hvad hvis man ikke havde en andengradsligning, men denne:

F(x)= (1/4)x+3x+c (uden i anden)


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. januar 2012 af PeterValberg

Så er det jo en lineær funktion:

F(x) = (1/4)x + 3x + c = (13/4)x + c

hvor det kræver en oplysning mere for at kunne bestemme værdien for c, - fx et punkt på linjen.

Desuden har den lineære funktion ikke et toppunkt, da Dm(f) = R og Vm(f) = R

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.